Båsenberga

Stig in i en historisk byggnad där lugnet härskar. Här finns sextio rum inredda i gammaldags lantlig stil med målade trägolv. Hotellrummen är utspridda i tre byggnader runt gårdsplanen. Båsenberga ligger nära Vingåkers 18-håls golfbana och du kan ta del av det populära golfpaket Premium med snacksbuffé. Hotellet ligger även nära sevärdheter som Rejmyre Glasbruk och Säftaholms slott.

Båsenberga ligger 4 kilometer från Vingåker centralort, endast ligger två timmar från Stockholm och en timme från Norrköping. Här har du nära till tåget från storstaden och lokalens ljusa och funktionella möteslokaler är välutrustade med all modern teknik som behövs för en lyckad konferens. Säftaholmen är den största lokalen med en kapacitet på 120 personer.

Interessant historia

Båsenberga Hotell & Konferens har en spännande historia. Fastigheten var på 1800-talet sockens fattighus. Ett sextiotal hjon bodde där och de skötte om det tillhörande lantbruket. Du kan se delar av arvet efter fattighjonen Linke-Per och Grin-Maja i Båsenberga magasin. Fastigheten blev senare Vingåkers ålderdomshem, vilket var omtyckt för de vackra gröna naturområden som omger fastigheten.

Ålderdomshemmet flyttades till Vingåkers centrum och byggnaden byggdes 1973 om till en kursgård. Båsenberga var dock omtyckt och frackskräddaren Calle Kreü rymde flera gånger tillbaka och livnärde sig på råa ägg och fisk från sjön. Under nästan 30 år ägdes fastigheten av Tjänstemännens bildningsförbund (TBV). Fastigheten övergick i privat regi 2005 och idag bedrivs hotell- och konferensverksamhet året runt.

Aktiv konferens i idyllisk miljö

Den lantliga och rustika idyllen utstrålar lugn, men Båsenberga erbjuder även ett stort utbud härliga aktiviteter. Den intilliggande Vingåkers golfbana lockar golfentusiaster medan sjön lockar med gäddor, gös och abborrar. Skogen bjuder på fina möjligheter till längdåkning på vintern medan du kan cykla på sommaren. Om du gillar att shoppa ligger Vingåkers Factory Outlet i närheten.

Du kan även delta i lite mer ovanliga aktiviteter så om lådbilrace, lerduveskytte och squaredance. Lådbilarna erhålls som byggsats bestående av runt 40 delar som ska sättas ihop till en miljövänlig lådbil. Här handlar det om samarbete, vilket gör det till ett omtyckt inslag i konferenser. Förare med ögonbindel och hjälm lotsas av resten av gruppen genom en hinderbana.

Ät gott i anrik miljö

Hotellet passar utmärkt för att fira högtider och festligheter. Råvarorna hämtas ofta från de närliggande skogarna och tillagas med stor omsorg. Förvänta dig inga konstigheter, utan här sjunger råvarorna och skapar förutsättningar för en smaklig upplevelse. Restaurangen har plats för 120 personer och du kan njuta av frukostar, bufféluncher och 4-rätters middagar som avlutas med ostbuffé och dessertbuffé.

Baren är mysig mötesplats i samband med kaffepausen eller på kvällen för att inta en cocktail eller glas vin. Stig in i Båsenbergen i november och njut av deras midvintermeny med rätter och desserter som är inspirerade av julen. Välj om du vill fira bröllop eller jubileer i en traditionell och högtidlig miljö i restaurangen eller mer rustikt i Gårdsmagasinet.

Utvald konferensanläggning

Båsenberga Hotell & Konferens uppfyller höga krav som är uppsatta av Svenska Möten. Organisationen har tilldelat Båsenberga ett certifikat och de tillhör 130 andra speciellt utvalda anläggningar runt om i Sverige. Alla utvalda och certifierade anläggningar är Svanmärkta och utvalda för att kunna erbjuda stora kick-off för hela företag såväl som mer intima konferensmiljöer för mindre grupper.

Klimatsmart

Funderar du på att hålla en konferens och samtidigt uppmuntra alla deltagare till klimatsmart resande samarbetar Båsenberga med bussbolag som Larsson Buss i Örebro och Forssjö Buss i Katrineholm. Restiden kan utnyttjas till planering eller att lära känna deltagarna. Båsenberga är Svanenmärkt (Nordens officiella miljömärke) och produkter samt tjänster som erbjuds av Båsenberga uppfyller kriterier och kontrolleras med jämna mellanrum.