Dufweholms Herrgård

Att komma bort från den stressiga vardagen är viktigt då och då för att på så sätt återhämta sig och ta nya krafttag. Du kan åka utomlands, unna dig spa och massage eller göra något annat du tycker om. En populär sak att göra om du vill komma bort från vardagen är att unna dig övernattning på en herrgård. Det finns många sådana i Sverige och en av dem är Dufweholms Herrgård.

Det här är Dufweholms Herrgård

Dufweholm är en vacker herrgård som är belägen utanför Katrineholm i Södermanland. Den fina träbyggnaden omges av en stor trädgård och intill herrgården finns det såväl vatten som vacker natur. Dufweholms Herrgård har en lång historia som tar sitt avstamp redan på 1400-talet. Då bildades nämligen säteriet Stenstorp på platsen där herrgården ligger idag. På 1600-talet byggdes gården ut och har under åren haft många olika ägare.

Dufweholms Herrgård blev ett pensionat år 1921 med ägarna Astrid och Gösta Svinhufvud. På 1940-talet köptes pensionatet av Ivar och Ester Oscarsson, vars familj ägde gården ända fram till 1990-talet. Då togs den över av familjen Åström, som är dagens ägare av herrgården och pensionatet. Under tidens gång har många evenemang och händelser ägt rum på herrgården och det finns än idag en mängd saker att göra där.

När passar det att besöka herrgården?

Vem som helst kan egentligen besöka Dufweholms Herrgård. Du och din partner kanske vill komma iväg från den hektiska vardagen och spendera en helg med varandra? Eller också kanske du ska gifta dig eller anordna en större fest som kräver en stor och tillika vacker lokal? I båda dessa fall kan Dufweholms Herrgård vara ett bra alternativ för dig. Såväl stora som mindre fester kan anordnas där.

Dufweholms Herrgård är en plats för romantik, inte minst då den ligger vid vackra Duveholmssjön och en bit från staden, vilket gör att atmosfären är lugn och rofylld. Samtidigt är stämningen där både genuin och lyxig, vilket gör att platsen passar utmärkt för fester och bröllop. Om du åker dit över en weekend för att komma bort från vardagslivet finns det många vackra rum och olika aktiviteter.

Att göra på Dufweholms Herrgård

Du lär inte ha tråkigt om du besöker Dufweholms Herrgård, tvärtom kan det vara en bra idé att redan i ett tidigt skede planera vad du vill göra där. Givetvis kan du fokusera på att slappna av och bara ta det lugnt men det finns också många sevärdheter och aktiviteter att välja mellan. Runt gården finns familjen Åströms samlingar och museer med verk av bland andra Anders Zorn och Albert Engström.

Pensionatet har även ett spa med inne- och utomhusbad, bastu, massage och spabehandlingar. Du kan antingen boka in dig på en hel spaweekend hos dem eller välja mellan olika behandlingar under tiden du är där. Givetvis finns det även god mat på Dufweholms Herrgård. Restaurangen gör säsongsbaserad mat och många råvaror kommer från närliggande gårdar. Dufweholms Herrgård är även en bra miljö för konferenser och det finns olika konferenspaket att välja mellan.

Praktisk information

Dufweholms Herrgård ligger bra till, ungefär en timmes bilfärd från Nyköping, Norrköping. Linköping och Örebro. På hemsidan finns det en kalender och den uppdateras med aktiviteter och evenemang, så det är bra att kika in där med jämna mellanrum. Förutom hemsidan kan du besöka Dufweholms Herrgård på sociala medier (Instagram och Facebook) om du vill ha mer information eller läsa om vad andra har sagt om platsen.