Fleninge motell

Ett motell eller motorhotell som det också kallas, är en form av hotell som ligger i nära anslutning till en väg. Detta är för att du som vill ta hyra ett kortvarigt rum snabbt skall kunna hitta dit. I Sverige är detta mindre vanligt och de flesta boenden vid motorvägar benämns idag som hotell, trots att de ligger vid vägkanten. Sveriges äldsta verksamma motell är just Fleninge Motell, som du hittar i Skåne.

Kort information om Fleninge Motell

Fleninge Motell är placerat ungefär 6 kilometer nordost om Helsingborg samt några kilometer ifrån tätorten Ödåkra. Fleninge Motell är ritat av arkitekten Gustaf Birch-Lindgren och byggdes år 1954. Detta gör motellet till Sveriges äldsta. På motellet finns det 24 bokningsbara rum, helt nyrenoverade med en modern komfort. På Fleninge Motell erbjuder en TV med svenska och internationella TV kanaler, Late-night-check-in för dig som ankommer sent samt gratis internet med en hög hastighet.

Att övernatta hos Fleninge Motell är smidigt om du är på väg från eller till Europa, då det ligger väldigt nära den svenska gränsen. Motellet är placerat i lagom avstånd till färjan i Helsingborg samt nära bron som går till Malmö. Det finns dessutom mycket aktiviteter att göra runt om motellet om du planerar att stanna längre, såsom spännande sevärdheter, köpcentrum och Skånes modernaste Ikea. Bussförbindelser finns ca. 300 meter från motellet.

Så fungerar det hos Fleninge Motell!

Fleninge Motell kan ta emot totalt 64 gäster samtidigt i motellets 24 rum. Det finns 15 dubbelrum med en dubbelsäng alternativt två separata sängar. Det finns också 4 trebäddsrum, 4 fyrbäddsrum och ett sexbäddsrum. Om du har djur med dig när du kommer fram kan två rum reserveras. Rummen består av en hall, badrum med dusch och wc samt ett skrivbord. Alla rum är rökfria och uteplatserna pryds av vackra sommarmöbler.

Utöver de vanliga rummen kan Fleninge motell gladeligen meddela att de också har ett handikappanpassat rum. Om du har bil med dig när du kommer så ingår det fri parkering med tak utanför ditt rum. Du kan också parkera din buss utan kostnad. Motellet erbjuder också frukostbuffé på Fleninge Motell för den som är intresserad. Öppettiderna för frukostbuffén är vardagar 07–09 och kostar 75 kronor för vuxen och 40 kronor för barn.

Bokning & priser

För att boka ett rum på Fleninge Motell kan du enklast göra det via deras egen hemsida. Där klickar du på “bokning” för att sedan se ett enkelt och tryggt bokningssystem. Du väljer själv vilket datum du vill checka in respektive ut samt hur många personer ni är i sällskapet. Receptionen för check-in är öppen 17.00–23.00 och check-out är öppen från 10.30 på morgonen. Nattgäster har möjlighet att checka in innan 00.00.

Att bo på Fleninge Motell ska inte behöva kosta så mycket, men motellet är måna om att deras gäster skall trivas. Ett enkelrum kostar 650 kronor och ett dubbelrum för en person kostar 700 kronor. Om ni planerar att bo två personer i ett dubbelrum så kostar det 800 kronor och vill ni ha ett trebäddsrum kostar det istället 950 kronor. Ett fyrbäddsrum kostar 1 050 kronor och ett sexbäddsrum kostar 1 500 kronor.

Gästdagbok på Fleninge Motell

Personalen på Fleninge Motell älskar att höra hur gästenas upplevelse har varit, om du blev nöjd med vistelsen och om du planerar att komma tillbaka. Fleninge motell har därför en digital gästdagbok på deras egen hemsida. Klicka dig in på fliken “gästdagbok” i det högra hörnet och skriv ned dina personliga upplevelser. Om du har frågor eller funderingar kring något är du välkommen att kontakta motellet via de kontaktuppgifter som hittas på hemsidan.