Historian bakom Bomans

Allt började med Stina Boman med sina sju vackra tjejer på Bomans matsalar i Nyköping, mellan 1930 och 1950. Stinas barnbarn Birgitta hade sedan barnsben drömt att få äga en egen krog och restaurang och samma dröm hade dottern Kristin. Tillsammans med sin man köpte Birgitta hotell Strömsborg år 1988 och detta hotell döptes senare om till Bomans. Grundtanken var ett personligt, men samtidigt professionellt, boutiquehotell där du skulle känna dig som hemma.

Här finns inga begränsningar

Idag är det Kristin Boman som äger både hotellet och alla fastigheter som hör till, efter många om och men. Hon har varit med och format Bomans hotell till det som det är idag, något som vi skulle vilja beskriva som ett ställe som inte sparar på krutet. Här finns det inga begränsningar och är du för minimalism är inte Bomans det rätta valet.

Det är allt annat än avskalat på Bomans hotell, alla olika inredningsidéer har fått ta plats i de olika rummen på hotellet. Det kanske inte alltid känns så, men det alltid en röd tråd genom varje miljö och varje rum. Denna tråd kan ha startats vid en känsla, ett ord eller ett spännande föremål. Hos Bomans finns alla detaljer som du kan hitta i någons hem, allt från parfymflaskor till märkessjalar.

Hotellrum och badstuga hos oss på Bomans

Att besöka Bomans kan alla göra, oavsett vad du har för ändamål. Hotellet har unika och välgjorda hotellrum att hyra, som kommer i flera olika storlekar. Bland annat kan du hyra rum som är Petit Queen, Chic, Grand extra eller Fabuluos. I trädgården ligger en alldeles egen badstuga, vilken går att hyra per timme med hjälp av receptionen och där i får det plats upp till 8 personer åt gången.

Vill du unna dig en hel weekend är Bomans helt rätt val. Hotellet har inte bara spännande weekendpaket som exempelvis “Bomans sommarpaket”, utan också mängder aktiviteter med tillhörande paket. Du kan bland annat spela golf då Bomans samarbetar med Trosas bästa golfbanor. I golfpaketet ingår trerätters middag, green free, övernattning och en lyxig frukost. Är inte golf någonting för dig kanske du vill prova på stand upp paddle board eller njuta av en traditionell kräftskiva.

Konferens och restaurang hos Bomans

Utöver en idyllisk hotellövernattning och spännande weekends kan du som gäst också bjuda in konferensgrupper av olika slag. Totalt har Bomans fem olika förslag på konferensupplägg, allt för att det skall kännas så individanpassat och bekvämt som möjligt. Hotellet erbjuder även julkonferenser, aktiviteter för dig och din konferensgrupp samt standardutrustning i alla mötesrum. För offertförfrågan gällande konferenser är du välkommen att kontakta Bomans så hjälper de dig på bästa möjliga sätt.

Bomans har en högklassig och genomtänkt restaurang, där klassisk och hemlagad mat är återkommande i menyn. Tanken är att försöka använda sig av så mycket ekologiska och närproducerade råvaror som möjligt. Det görs i den mån det går, eftersom det ställs höga krav på att den mat som serveras till gästerna håller en ypperlig kvalitet. Lunchen serveras måndag till fredag från 11.30 till 13.30 samt á la carte på måndagar till lördagar 18.00 till 22.00.

Bröllop, fest och bokning

Sist men inte minst kan Bomans också ta hand om både bröllop och andra festliga evenemang. Boka ditt drömbröllop med hotellets starkaste rekommendation: all-in paketet. Vill du ha fest, kalas eller annan tillställning kan Bomans ordna med det också. För att boka någon av ovanstående alternativ besöker du enklast hotellets egen hemsida, bomans.se. Du kan också höra av dig till info@bomans.se eller ringa på 0156- 525 00.