Sävsta Motell

Numera heter Sävsta Motell – Cheifland Motel & Café Dammstugan Sävsta Motell, eftersom motellet togs över av eldsjälarna Pia Whålmark och Rikard Sellin. Det anrika motellet erbjuder numera dig som besökare att del av glädje och känna myset. Samtidigt finns det möjligheten att få äta gott och övernatta i en vacker och avkopplande omgivning nära Stockholm.

Du hittar motellet längs väg 263 som tidigare kallades E18 eller Enköpingsvägen som går mellan städerna Bålsta och Enköping. Rummen har nyligen renoverats (i samband med nyöppnandet 2017) och samtidigt startade caféet Dammstugan upp. Det gör att du kan stanna till för att sträcka på benen och ta dig en fika eller en bit mat om du kör förbi.

Caféet Dammstugan

Förutom att Dammstugan erbjuder törstiga och hungriga personer möjligheten att släcka törsten och mätta magen, kan du även ta del av livemusik åtminstone ett par gånger veckan. Varje onsdag och fredag så finns det någon typ av livemusik som underhåller dig som gäst. Tanken är att lastbilschaffisar ska kunna stanna till och äta en rejäl grötfrukost.

Förutom att du kan ta del av livemusik finns det tankar på att anlägga en dansbana intill, så att gäster kan svänga på de lurviga till modern dansbandsmusik några gånger under sommar-halvåret. Dessutom kan arrangemang av typ av backluckeloppis och liknande ske på motellets parkeringsplats vid vissa tillfällen, vilket ger människor möjligheten att sälja och fynda saker och ting.

Cheifland Motell

På Cheifland Motell kan du checka in på ett av deras moderna rum för att passa på att vila och få en god natts sömn innan det är dags att köra vidare. Rummen är fräscha och utrustade med sådant som du kan tänkas behöva för att koppla av och varva ner efter en lång bilfärd.

För att boka rum behöver du ringa motellet under dagtid och de har öppet alla dagar i veckan. Telefontider hittar du på motellets officiella hemsida. De har samma öppettider som Dammstugan och du kan äta frukost efter en god natt sömn. Det är helt enkelt den perfekta kombinationen om du är på genomresa i Sverige.

Sevärdheter i Bålsta

I och med att motellet ligger så nära Bålsta kan du passa på att besöka några trevliga sevärdheter. Förutom den vackra natur det finns runt om Bålsta kan du besöka Ekillabadet som är perfekt för sol och bad varma sommardagar eller för ett kvällsdopp. Annars kan du även ta dig ett dopp i Lejondalssjön i Lejondals naturreservat.

Har du hellre lust för att uppleva natur kan du alltid besöka Bålstaåsen eller åka ut till Smidö för att ett trevligt och mysigt fritids- och bostadsområdet perfekt för en picknick. Gillar du Lasse Åberg kan du alltid besöka Åbergs Museum som Lasse grundade år 2002 och är inhyst i en gammal ombyggd ladugård. Där kan du se exklusiv Disney-föremålssamling.

Sevärdheter Enköping

Besöker du Enköping efter en god natts sömn på Sävsta Motell kan du passa på att uppleva några trevliga sevärdheter. Du kan se hällristningar, runstenar från bronsåldern och vikingatiden. Det finns också medeltida kyrkor, spännande herrgårdar och slott som du kan besöka. Annars kan du ta del av Enköpings offentliga konst som du hittar runt om i stadens parker.

Sävsta Motells historia

Sävsta Motell var ett av de första motellen som öppna i Sverige och hade amerikanska motellen som förebild. Motellet slog upp dörrarna 1960. Då fanns det 22 rum att välja mellan, kiosk och bar, samt en bensinmack och verkstad. Under 1980-talet slog motellet igen då den nya E18 hade tagit över trafiken, men sedan 2017 drivs motellet av nya ägarna.